Мениджърът на пароли на Google може да започне да споделя пароли с партньори или деца – ИТ специалист – Новини

Google мениджър на пароли За Android устройства Това е звяр, поне за ключове за достъп.

За разлика от паролите има пароли не Архивиране например в Chrome.

Например, ако зададете своята парола за синхронизиране (парола) в Chrome и искате да я промените (вижте Нулиране на парола в Тази страница за поддръжка на Google), Google ви изпраща на https://chrome.google.com/sync. В долната част на тази страница ще видите бутон „Изчистване на данните“.

До средата на юни 2023 г. той гласеше:

Това ще изчисти вашите данни в Chrome от вашия акаунт в Google. Това няма да изтрие никакви данни от вашите устройства.

Когато натиснете този бутон, Всичките ви пароли са изчезнали. Докладвах това като проблем със сигурността на Google, който „поправи проблема“. Сега страницата гласи:

Това ще изчисти данните от Chrome, запазени във вашия акаунт в Google. Това може да изтрие някои данни от вашите устройства.

Все още си загубил ключовете за достъп. Накратко, паролите за Android не са твояНо от Google. Можете да го направите сами не Направете резервни копия от него (можете да запазите CSV файл, но редовете за достъп в него не съдържат нищо полезно).

Освен това нещо може да се обърка при прехвърляне към ново (или различно) устройство. Любопитен съм как работи това при синхронизиране на пароли с членове на семейството и т.н., които вече използват същите пароли (очевидно един ключ за криптиране се генерира в облака За всяко устройство Да се ​​използва за криптиране на личните ключове на паролите).

Допълнение 13:09: Пазех това за себе си достатъчно дълго. Мислех да публикувам това в пощенския списък за пълно разкриване, но все още не съм стигнал до него (все исках да вмъквам твърде много подробности в него, правейки го нечетливо).

READ  Samsung Galaxy S22 Ultra 1TB

Редактиране 15:06: Горе“За Android устройства“ е посочен (трябваше да го изясня веднага).

Редактиране 15:22 Добавена е връзка към страницата, която ви казва как да промените или нулирате паролата си за синхронизиране. Части от текста с удебелен шрифт показват, че това не са вашите пароли и че не можете да ги архивирате.

[Reactie gewijzigd door ErikvanStraten op 6 februari 2024 15:22]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *